Čitaj mi

KONFERENCIJA O INTERNOJ REVIZIJI I KONTROLINGU U JAVNOM SEKTORU

U organizaciji grada Novog Sada i Fakulteta tehničkih nauka danas je u Novom Sadu održana prva Studijska konferencija pod nazivom „Značaj intenzivnijeg uvođenja interne revizije i kontrolinga u Javnom sektoru Srbije“ .

- Zahvaljujem se predstavnicima fakulteta na izboru aktuelnih tema, kao i autorima prezentacija, koji su uspeli da, u relativno kratkom roku, uspešno obrade izuzetno složenu problematiku. Promišljanje i istraživanje oblasti interne revizije i kontrolinga sigurno će koristiti Javnoj upravi i Javnom sektoru Srbije - istakao je zamenik gradonačelnika Novog Sada dr Saša Igić, otvarajući Konferenciju, i dodao da će Grad nastojati da i naredne godine organizuje sličnu manifestaciju kako bi se sagledali efekti projekata koji će u međuvremenu biti realizovani.

Konferencija je bila prilika da se predstavnici lokalne samouprave upoznaju sa strategijom i dinamikom razvoja institucija nadzora interne revizije i kontrolinga u javnom sektoru. Prezentacije, o toj temi, pripremljene su uz podršku eksperata iz Evropske unije.

Novi Sad, 24.novembar 2009. godine