Čitaj mi

KINESKA ČETVRT BUDUĆI CENTAR KULTURNOG ŽIVOTA NOVOG SADA

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić obišao je radove na infrastrukturnom opremanju objekata na Bulevaru Despota Stefana, u Kineskoj četvrti. U toku su radovi na zameni i rekonstrukciji dela vodovodne i kanalizacione mreže i popločavanju granitnim kockama glavnog pešačkog pravca koji spaja Limanski park sa Novosadskim kejom.

- Grad je odlučio da uloži ozbiljnija sredstva u sređivanje Kineske četvrti, a u prošloj godini za te namene opredeljeno je 10 miliona dinara. Radovi koji se sada izvode biće završeni za petnaestak dana. U ovoj godini za nastavak radova na infrastrukturnom opremanju te lokacije planirano je 40 miliona dinara, i namera nam je da to bude novo mesto okupljanja mladih, gde će se moći odvijati različiti kulturni programi, ali i delatnosti iz oblasti starih zanata. Paralelno sa ovim radimo i kompletan projekat kako bismo mogli da dobijemo međunarodna sredstva koja su mnogo veća, da bismo mogli objekte da uredimo na adekvatan način - naglasio je gradonačelnik Pavličić.

Prema rečima gradonačelnika, pored Petrovaradinske tvrđave u koju Grad takođe želi ozbiljnije da investira, i prostora stare ranžirne stanice koja će biti sređivana, ovo bi mogao da bude jedan od centara kulturnog života Novog Sada.

Novi Sad, 27. januar 2012. godine