Čitaj mi

HUMANITARNI KONCERT ZA OBOLELE OD ALCHAJMERОVE BOLESTI

Član Gradskog veća za socijalnu i dečiju zaštitu prof. dr Sanja Stojanović i član Gradskog veća za kulturu Andrej Bursać održali su konferenciju za novinare povodom predstojećeg održavanja opere 'Invisible Gipsy' autora Zorana Tairovića.
Pod pokroviteljstvom grada Novog Sada, a na inicijativu Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu i Gradske uprave za kulturu, opera će biti izvedena u ponedeljak 21. juna 2010. godine u 21 čas u Sinagogi, a sav novac od prodatih ulaznica namenjen je Udruženju građana Alchajmer.

- Ovo je nastavak jedne lepe priče koju smo sa zadovoljstvom započeli. Poklanjanje pažnje onima koji misle da su zaboravljeni je najlepši čin koji smo kao društvo mogli da uradimo – istakla je prof. dr Stojanović i podsetila na nedavno otvaranje dnevnog boravka za obolele od alchajmerove bolesti, čime je Novi Sad postao prvi grad ne samo u Srbiji, već i u okruženju koji na taj način brine o obolelima od alchajmerove bolesti.


- Drago mi je što ovaj koncert održavamo 21.juna na svetski dan muzike i tako podsećamo građane na humanost i vrednosti u kojima treba da živimo – istakao je Bursać i pozvao sve ljude dobre volje da spoje lepo sa korisnim, muziku i humanost i dođu da uživaju u operi 'Invisible Gipsy'.

Konferenciji za novinare pored članova Gradskog veća prisustvovali i Milan Radulović iz Muzičke omladine Novog Sada, autor opere 'Invisible Gipsy' Zoran Tairović ,Nada Bašić iz udruženja građana Alchajmer kao i poznata vokalna solistkinja Davorka Bosnić.

U okviru muzičko scenskog dela 'Invisible Gipsy' Interkulturalnog teatra toplu priču o romskoj porodici i odnosima unutar njenog sistema vrednosti publici će predstaviti maestralni vokalno instrumentalni izvođači Ana Sofrenović, Davorka Bosnić, Goran Tairović, Jova Letić, Florijan Balaž, Miroslav Tubić, Slobodan Telecki, Saša Uzelac, Branko Bošković i Višnja Obradović, a
ulaznice za koncert mogu se kupiti u prostorijama MONS-a, Katolička porta br. 2, po ceni od 500 dinara.

Novi Sad, 17.jun 2010.godine