Čitaj mi

GRADONAČELNIK OBIŠAO ČENEJ I KISAČ

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić obišao je Čenej i Kisač gde je sa predstavnicima tih Mesnih zajednica razgovarao o dosada preduzetim radovima na sređivanju puteva, rekonstrukciji i izgradnji novih igrališta, sportskih objekta i sličnih sadržaja, ali i o budućim aktivnostima Grada na poboljšanju uslova za život u prigradskim naseljima.

Nakon razgovora sa predstavnicima Čeneja, u kojem su tokom jučerašnjeg nevremena oštećeni krovovi kuća, prostorije Mesne zajednice, plastenici, gradonačelnik je obećao hitnu reakciju nadležnih iz uprva za privredu i komunalne poslove kako bi se što pre pomoglo u saniranju učinjene štete. Takođe gradonačelnik je rekao da će u narednom periodu biti sagledane mogućnosti da se izgrade dečja igrališta i slični sadržaji koji nedostaju stanovnicima tog mesta.

- Najveći problem u većini naselja je nedostatak kanalizacije, i kao što sam već ranije govorio do kraja godine trebalo bi da budu završeni projekti, nakon čega bismo, ukliko se dogovorimo, uz samodoprinos građana rešili to važno pitanje. Kisač je komunalno najuređenije prigradsko naselje, međutim postoje poteškoće sa odvođenjem atmosferskih voda, jer odvodni kanali prolaze ispod pruge, tako da se čeka saglasnost Železnica Srbije da i taj problem počne da se rešava. – istakao je gradonačelnik Pavličić.

Tokom obilaska predstavnici Kisača pokazali su gradonačelniku Slovački narodni dom i igralište za decu koje je nedavno izgrađeno u tom naselju.

Novi Sad, 17. avgust 2010. godine