Čitaj mi

GRADONAČELNIK ČESTITAO USPEH AUTORIMA FILMA „KAO RANI MRAZ“

Povodom uspeha filma „Kao rani mraz“, koji je privukao veliku pažnju u našoj zemlji i regionu gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić primio je u Svečanoj sali Gradske kuće autora filma Đorđa Balaševića i Oliveru Balašević koja je na čelu produkcijske kuće Salajka.

- Grad Novi Sad preko uprave za kulturu pomogao je snimanje filma „Kao rani mraz“, i ovo je prilika da sada i zvanično ukažemo čast porodici Balašević. Svi znamo šta je Đorđe Balašević uradio na polju muzike i koliko je doprineo stvaranju lepše slike o Srbiji i našem gradu, a sada je doživeo veliki uspeh i na filmskom platnu. Svima nama koji se bavimo javnim poslom mnogo je lakše kada ovakvi ljudi predstavljaju naš grad, gde god da odemo vrata se sama otvaraju – rekao je gradonačelnik Pavličić i čestitao porodici Balašević postignuti uspeh.

Olivera Balašević naglasila je da je alternativna distribucija filma dokazala da bioskopi rade i da nije važno da li će film biti prikazivan u multipleks dvoranama ili u domovima kulture, već da je bitno da on dopre do ljudi. Film „Kao rani mraz“ doživeo je uspešnu regionalnu premijeru u Hrvatskoj, u Opatiji i to u okviru manifestacije „Dan Vase Ladačkog“, a u punim dvoranama prikazuje se širom Vojvodine. Prema rečima Olivere Balašević glumci su pozdravljali publiku i u manjim vojvođanskim mestima kakvo je Temerin, a njihov utisak je da veće i iskrenije ovacije nisu nikada doživeli.

Autor filma Đorđe Balašević zahvalio se na podršci i rekao da želi da snimi film koji bi predstavio specifičnu geografiju Novog Sada. On je takođe najavio da će svakako uslediti snimanje još jednog filma uz obrazloženje da će to ostvarenje biti još bolje s obzirom na iskustva sa snimanja prvenca.

Novi Sad, 7. septembar 2010. godine