Čitaj mi

GRADONAČELNIK ČESTITAO OSVAJAČIMA MEDALjA NA SVETSKOM PRVENSTVU U STONOM TENISU

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin čestitali su članovima reprezentacije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom veliki uspeh koji su ostvarili na Svetskom prvenstvu u Španiji, u Granadi. Osvojene su četiri medalјe, i to jedna zlatna i tri bronzane. Oni su se tim povodom sastali u Gradskoj kući sa Borislavom Perić Ranković i Nadom Matić koje su svetske prvakinje u konkurenciji parova, kao i sa igračima Mladenom Ćirićem i Mitrom Palikućom, osvajačima bronze. Svi osvajači medalјa su iz Novog Sada i članovi su STK OSI “Spin” i “Tvrđava”, a deo reprezentacije su činili i takmičari kluba „Neos“.

- Srpska stonoteniska reprezentcija za osobe sa invaliditetom je ponovo zablistala, a tradicionalno, Gradska kuća Novog Sada ugošćava proslavlјene sportiste posle trijumfa na velikim takmičenjima. Oni su sa nama danas podelili utiske iz Granade, a mi smo još jednom istakli koliko smo neizmerno ponosni na naše stonotenisere, na našu Borislavu, Nadu, Mladena i Mitra. Oni su zajedno sa svojim trenerima, Zlatkom Keslerom i Lazarom Kurtešom, na nedavno održanom Svetskom prvenstvu ostvarili veliki uspeh, i doneli u Novi Sad čak četiri medalјe. Jedna zlatna i tri bronzane sijaju za nas podjednako, najjačim sjajem. Želimo da i u budućnosti proslavlјamo njihove uspehe, a njima sportsku sreću i da nastave da nižu pobede - rekao je Milan Đurić.

Prisutni u Gradskoj kući, su pored osvajača medalјa, bili i predsednik kluba „Spin“ Ferenc Banči, selektor Zlatko Kesler, trener Lazar Kurteš, trener kluba „Neos“ Srđan Tomičić, kao i takmičarke Sanja Mijatović i Ana Prvulović. U ime reprezentacije, Gradu Novom Sadu se na podršci zahvalila Borislava Perić Ranković.

- Hvala svima koji su verovali u nas. Ovo je veliki uspeh za reprezentaciju, a za mene lično je ovo zlato bilo 27. po redu i time sam po broju zlatnih odličja čak prestigla svog trenera, Zlatka Keslera – rekla je Perić Ranković.

Pored Borislave Perić Ranković i Nade Matić koje su osvojile zlato u konkurenciji parova, bronzanu medalјu osvojila je Nada Matić u pojedinačnoj konkurenciji, a u konkurenciji mešoviti dublovi bronzu su osvojili Borislava Perić Ranković i Mladen Ćirić, kao i Nada Matić i Mitar Palikuća.

Novi Sad, 30. novembar 2022. godine