Čitaj mi

GRAD NOVI SAD PODRŽAVA MLADE I USPEŠNE SPORTISTE

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar primio je u Svečanoj sali Gradske kuće Milicu Žabić, članicu Džudo i sambo kluba Partizan iz Novog Sada, koja je na Evropskom šampionatu za juniorke u džudou, prošlog meseca u Sarajevu, osvojila prvo mesto. Pored titule evropskog prvaka, osamnaestogodišnja Milica Žabić je i višestruka prvakinja na državnim i regionalnim takmičenjima u različitim uzrasnim kategorijama kao i juniorska prvakinja sveta u sambou.

- Milica Žabić je ostvarila izuzetne rezultate i to u dve sportske discipline kojima se bavi, što predstavlja neverovatan uspeh. Grad prepoznaje značaj mladih sportista koji su promoteri pravih vrednosti i trudićemo se da ih u što većoj meri podržimo, jer će upravo oni predstavljati Novi Sad i Srbiju, na Olimpijskim igrama, gde će uveren sam takođe postići uspeh - izjavio je Predrag Svilar.

Milica Žabić se zahvalila na prijemu i istakla da podrška Grada predstavlja podstrek da dalje vredno trenira i postiže dobre rezultate, pre svega na predstojećem Svetskom šampionatu za juniorke u Grčkoj, kao i na Prvenstvu sveta u džudou u Ljubljani, dok je krajnji cilj odlazak na Olimpijske igre u Rio 2016. godine.

Novi Sad, 1. oktobar 2013. godine