Čitaj mi

AMBASADOR JAPANA I JAPANSKA POSLOVNA ALIJANSA POSETILI NOVI SAD

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Japana u Republici Srbiji Nј. E. gospodina Đunićija Marujamu zajedno sa predstavnicima Japanske poslovne alijanse u Srbiji. To udruženje osnovano je na inicijativu japanskih kompanija koje posluju u našoj zemlјi, a uz podršku ambasade Japana. Udruženje broji 33 člana, među kojima su japanske firme i kompanije iz Srbije koje sa njima tesno sarađuju.

Gradonačelnik Miloš Vučević zahvalio se delegaciji na poseti i interesovanju za Novi Sad, koji je predstavio kao izuzetno podsticajno poslovno okruženje. On je istakao da je prioritet novosadske administracije dovođenje investicija i otvaranje novih radnih mesta, odnosno razvoj ekonomije koji doprinosi povećanju standarda života građana.

Kao velike potencijale Novog Sada, Vučević je istakao IT sektor i turizam koji se ubrzano razvijaju. Sagovornici su ocenili da postoji značajan prostor za saradnju, s obzirom na rastuće prisustvo japanske poslovne zajednice u Srbiji i dobre uslove poslovanja koji se nude.

Ambasador Marujama čestitao je Novom Sadu na prestižnoj tituli Evropske prestonice kulture za 2021. godinu, i naglasio da mu takva zasluga itekako pripada. On je takođe rekao da je Novi Sad izuzetno ekonomski razvijena zajednica, veoma povolјna za ulaganje.

Novi Sad, 23. april 2019. godine