Читај ми

КВАЛИТЕТНИЈЕ ВОДОСНАДБЕВАЊЕ СРЕМСКЕ СТРАНЕ ГРАДА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са помоћником градоначелника за комунални систем и енергетику мр Владимиром Јелићем и директором ЈКП "Водовод и канализација" Драганом Божићем обишао завршне радове на резервоару пијаће воде "Мишелук". Реализовањем те инвестиције, биће успостављено квалитетније и стабилно водоснабдевање сремске стране града.

- Овакви послови су изузетно важни, јер свако улагање у водоводну мрежу и објекте водовода значи сигурност за наше суграђане. Резервоар "Мишелук" тренутно снабдева само део сремске стране града, а овај резервоар ће, у блиској будућности, преузети и Сремске Карловце и већи део Петроварадина, што ће мештанима тих насеља донети стабилније водоснабдевање, односно далеко квалитетнији живот нашим суграђанима. Највећи део инвестиција у граду односиће се на радове ЈКП „Водовод и канализација“ са сремске стране у Петроварадину, чиме ћемо отклонити све оне недостатке који су утицали на квалитет живота грађана Новог Сада,а а ту мислим на Петроварадин, Сремску Каменицу и остале насељене делове града сремске обале – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Директор ЈКП "Водовод и канализација" Драган Божић је истакао да је вредност инвестиције девет милиона динара.

-Овај објекат, урађен пре више од 25 година, био је веома запуштен, руиниран и споља и изнутра. Инвестирањем у његов квалитет и функционалност он је потпуно реновиран, а урађена је и бетонска конструкција, замена крова, хидроизолација, комплетна спољашна столарија и одвлаживање објекта, са прилагођавањем постојеће и набавком нове опреме – рекао је директор Драган Божић и додао да је значај урађеног посла утолико већи, јер представља наставак активности на побољшању водоводне мреже на сремској страни града.

Иако су Сремски Карловци друга општина, новосадско ЈКП "Водовод и канализаија" одговорно одржава систем у том насељу, а Град Нови Сад пружа подршку значајним инвестицијама које ће житељима Карловаца, али и целе сремске стране града омогућити најбољу могућу услугу.

Нови Сад, 5. март 2014. године