Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО ПРВУ БЕБУ РОЂЕНУ У 2012. ГОДИНИ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић посетио је Елену Нинић, бебу која је прва рођена у 2012. години у новосадском породилишту.

- Драго ми је што смо данас у посети породици Нинић, да видимо Елену која расте и веома лепо напредује. Данас се наша земља налази у незавидној ситуацији када говоримо о наталитету и због тога морамо да пружамо подршку младим брачним паровима. Породица је највеће богатство и радост свих нас, а као што сам рекао и Нинићима, поручио бих свим младим људима да буду храбри и да се одлучују на проширење породице – рекао је градоначелник Павличић и пожелео им сву срећу у животу.

Захваљујући се градоначелнику на посети мама Свјетлана је рекла да је веома срећна и поносна што су она и супруг Драгослав постали родитељи мале Елене, а њену срећу је увеличало и то што је сазнала да је Елена, не само њихово прво дете, већ и прво Новосађанче рођено у овој години.

Једна од мера које Град предузима у циљу подршке породици са децом је и новогодишњи поклон за прву бебу која се роди у новој години, односно 100 000 динара и још по 50 хиљада динара за сву децу рођену у прва 24 сата, а Елена је добила и 20 000 динара као прва беба у породици. Поред тога, Град, између осталог, финансира набавку дечјих колица за тројке, обезбеђује бесплатан боравак у Предшколској установи и бесплатну исхрану у основним школама за треће и свако наредно дете у породици, за децу корисника МОП-а, Дечијег додатка, за децу са сметњама у развоју и децу без родитељског старања.

Нови Сад, 10. фебруар 2012. године