Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОТВОРИО ''ДЕЧЈУ НЕДЕЉУ'' У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић свечано је отворио манифестацију „Дечја недеља“ у дворишту новизграђеног Инклузивно креативног центра ШОСО Милан Петровић. У програму отварања учестововали су Инклузивни хор Исон, Хор ОШ Прва војвођанска бригада, деца из вртића ПУ Радосно детињство, Креативни студио Чаролија и деца из вртића Монтесори Сигурне дечје куће.


- Морамо бити свесни да је родитељска улога најважнија у животу сваког од нас и да она мора имати приоритет. Од тога колико ћемо нашој деци пружити љубави, и колико ћемо се бавити њиховим талентима и потенцијалима зависи какве ћемо људе имати, а сви знамо да су људи највећа вредност друштва. И због тога желим свима да поручим да се максимално посвете својој деци, да им усаде праве вредности и усмере их на исправан пут. То свакако подразумева да нашу децу научимо да су разлике између људи богатство и, као што и мото овогодишњег обележавања Дечје недеље каже, разлике су наша сличност – нагласио градоначелник Павличић.


Програм обележавања ''Дечје недеље'' ове године чине 143 сегмента у којима активно учествује преко 2000 деце, а процењује се да ће око 10 000 деце и родитеља присуствовати овој манифестацији. Организатор обележавања ''Дечје недеље'' је ''Страда'', а манифестација ће трајати до недеље 9. октобра 2011. године.


Нови Сад, 3. октобар 2011. године