Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА УРУЧИО СПОРТСКУ ОПРЕМУ ДЕЦИ У ЛИПЉАНУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић уручио је спортску опрему ученицима ОШ ''Браћа Аксић'' у Липљану.

- Ово је најмање што можемо да урадимо за децу у српским општинама, која немају услове за одрастање какве би требало. Да их посетимо и поклонимо нешто симболично, што ће им користити. Наша намера је да им ставимо до знања да мислимо на њих, и да нису заборављени. Срећни смо јер смо са Србима који овде живе и поносни смо на њих, али и врло тужни због свега што им се дешава годинама уназад. Ова школа је побратим са школом ''Доситеј Обрадовић'' у Новом Саду и ова деца нам долазе у госте. Ми смо спремни да, као локална самоуправа, пружимо помоћ, у границама наших могућности, не само овој школи већ и свакој општини на простору Косова и Метохије. Наша врата су широм отворена - нагласио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Делегација Новог Сада посетила је Липљане у оквиру дводневне посете Косову, а обишли су и манастир Грачаницу, општину Штрбце, манастир Високи Дечани, манастир Св. Ђорђе и Богословију у Призрену. Милици Ђорђевић, јединој девојчици српске националности у Призрену, уручили су гардеробу и компјутер на поклон.

- Ово је само почетак сарадње између Града Новог Сада и Срба са Косова и Метохије. Нови Сад ће симболично обележити  17.18.19 и 20. март у знак сећања на страдање српског народа на Косову - нагласила је саветник Нада Кобац и додала да је посета Косову изазвала јаке емотивне утиске код свих чланова делегације.

Спремност Града Новог Сада да помогне Србима на Косову нагласио је и заменик градоначелника Борко Илић истичући да морамо мислити на људе који живе у тешким околностима.

Нови Сад, 8. март 2013. године