Читај ми

ГРАД НОВИ САД УЛАЖЕ У СВОЈЕ ЗДРАВСТВЕНЕ УСТАНОВЕ

Члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват посетио је Завод за здравствену заштиту студената Нови Сад где је у току извођење радова прве фазе на надоградњи четвртог спрата и поткровља овог објекта. Реализацијом тог пројекта који финансира Град Нови Сад, објекат ове здравствене установе биће проширен, што ће унапредити квалитет пружања здравствене заштите студентима Универзитета у Новом Саду.

- Завод за здравствену заштиту студената је једина релевантна установа ове врсте у Војводини, која брине о здрављу око 65 хиљада студената и као таква веома је важна за Град. Овај објекат је било неопходно проширити, а надоградњом четвртог спрата и поткровља, поред побољшаља услова рада биће трајно решени проблеми равног крова и прокишњавања објекта и смањени трошкови санације и одржавања  - изјавио је проф. др Золтан Хорват.

Радови на надоградњи четвртог спрата, односно попуна етаже и надзиђивање поткровља на постојећем објекту се спроводе по фазама. Прва фаза подразумева рушење, бетонске и армирачке радове, израду челичне конструкције, кровопокривачке радове, део зидарских радова, фасадерске радове и стручни надзор. За грађевинске и грађевинско занатске радове прве и друге фазе из буџета Града за 2013. годину издвојено је близу 16 милиона динара. Након завршетка треће фазе која подразумева опремање намештајем и опремом Завод ће добити додатних 200 метара квадратних корисне површине.

Директор Завода проф. др Веселин Дицков је објаснио да ће се у оквиру новог простора наћи конференцијска сала, која ће имати вишеструку намену, пре свега за континуирану медицинску едукацију. Поред тога нови део објекта садржаће Одељење за унапређење, очување и превенцију здравља са гинеколошким и  психијатријским саветовалиштем, као и саветовалиште за превенцију масовних незаразних болести, затим епидемиолошку службу и службу социјалне медицине. Такође проширењем дела зграда поједине службе ће бити конфорније, а потпуна трансформација ове здравствене установе омогућиће Заводу за здравствену заштиту студената Нови Сад да уђе у процес акредитације.

Да Град Нови Сад континуирано улаже у здравство потврдио је проф. др Золтан Хорват најављујући нови пројекат који је планиран за следећу годину. У питању је изградња нове зграде Завода за хитну медицинску помоћ. Савремени објекат величне око 3 хиљаде квадратних метара, поред стандардних служби хитне помоћи имаће и едукациони центар, апотеку и хитну педијатријску службу.

Нови Сад, 26. септембар 2013. године