Читај ми

ГРАД НОВИ САД ПОДРЖАВА ИНТЕРАКТИВНИ ВОДИЧ КРОЗ РОДИТЕЉСТВО

Кроз пилот пројекат „Подршка локалним самоуправама за ширење добрих политика и пракси подршке родитељству“ који је део програма „Подстицајно родитељство кроз игру“ Град Нови Сад подржава „Bebbo“ апликацију.

„Bebbo“ мобилна апликација пружа неоходну подршку родитељима у првим годинама живота њиховог детета, како би пратили раст и развој, бринули о здрављу и исхрани детета, правовременим педијатријским прегледима и вакцинацији, али и бринули о себи, а доступна је у Google i Apple онлајн продавницама. „Bebbo“ је унапређена верзија апликације „ХалоБеба – Ваш сапутник у родитељству“ коју су развили УНИЦЕФ у Србији и Градски завод за јавно здравље Београд, заједно са телефонским саветовалиштем „ХалоБеба“, а у сарадњи са Нордеус фондацијом. Садржај апликације може се персонализовати према узрасту детета, а сви подаци се чувају на личном уређају корисника. Могу га користити оба родитеља истовремено за једно или више деце.

Помоћу апликације „Bebbo“, родитељи могу да редовно прате раст свог детета и добију препоруке како да подстакну напредовање у складу са дечијим узрастом. Овај интерактивни водич кроз родитељство омогућава родитељима да евидентирају превентивне педијатријске и друге лекарске прегледе, прате календар вакцинације, бележе примљене вакцине, добију подсетник о предстојећим вакцинацијама. Такође, када им понестану идеје за дневне активности са децом, могу да консултују „Bebbo“ апликацију, која ће препоручити управо оне које највише подстичу учење и развој, а ту је и библиотека савета са преко 700 чланака и видео записа. Информације о дојењу, исхрани, вакцинацији, игри, учењу и здрављу, најтраженије су међу родитељима, а „Bebbo“ апликација нуди управо одговоре на ова питања, као и савете у вези са здрављем деце. Овај свеобухватни водич за родитељство и одрастање детета доступан је корисницима и Android i iOS уређаја, у онлајн, али и офлајн модалитету када се садржај претходно учита са интернета, па ће бити доступна и онима који немају увек интернет конекцију.

Више информација о „Bebbo“ апликацији доступно је на сајту саветовалишта „ХалоБеба“ https://www.halobeba.rs/aktuelnosti/bebbo-aplikacija/ , а видео водич кроз апликацију може се погледати на https://www.halobeba.rs/aktuelnosti/bebbo-aplikacija/

Нови Сад, 21. фебруар 2022. године