Читај ми

ГРАД НОВИ САД И НСЗ НОВИ САД ПРЕДСТАВЉАЛИ МОГУЋНОСТИ РАДА И ЗАПОШЉАВАЊА

Члан Градског већа за привреду мр Горан Сечујски присуствовао је манифестацији посвећеној питањима рада и запошљавања коју су заједнички организовали Национална служба за запошљавање - Филијала Нови Сад и Град Нови Сад од 10 до 15 часова на Тргу слободе у Новом Саду.

- Национална служба за запошљавање спроводи ове акције по градовима Србије, а ми смо се као локална смоуправа прикључили јер сматрамо да је незапосленост највећи проблем у нашој земљи. Сваку иницајативу за помоћ онима који траже посао ми ћемо подржати – истакао је мр Горан Сечујски.

Грађанима је омогућена директна комуникација са представницима НСЗ и Управе за привреду, а основни циљ је да се свим заинтересованим посетиоцима пруже потпуне информације о услугама НСЗ, о мерама из Акционог плана запошљавања Града Новог Сaда за 2014. годину и одговори на
сва питања из области запошљавања.

Према речима директора Националне службе за запошљавање Синише Надбантића суштина је да се изврши добар одабир кадрова за послодавце, да се организују потребне обуке, с обзиром на несклад између захтева тржишта рада и професионалне оспособљености незапослених, уз адекватно информисање и саветовање незапослених лица. Како је оценио сарадња са Новим Садом је изузетно добра и Град предњачи када је реч о подстицајним мерама у области запошљавања.

Грађани су током акције имали увид и у евиденцију слободних радних места, могли су да тестирају своја професионална интересовања и способности у оквиру професионалне оријентације, да се упознају са могућностима додатног образовања кроз обуке, односно преквалификацију и доквалификацију. Послодавцима су представљени различити видови подршке при запошљавању нових радника, са посебним освртом на запошљавање осетљивих категорија. На функционално опремљеном штанду грађанима је био доступан штампани информативни материјал.

Нови Сад, 21. јун 2014. године