Читај ми

ФОРУМ МЛАДИХ ФУТОГА

Поводом Међународног дана младих, удружење „Подржи младе“ организује Форум младих Футога, догађај који кроз панел дискусије и радионице обрађује важне теме за младе који живе у овом насељу.

На првом панелу, под називом „Млади у процесу доношења одлука“ говорили су помоћница министра за омладину и спорт Снежана Жугић, покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, представник удружења „Подржи младе“ Стефан Иветић и члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин који је упознао младе Футожане са могућношћу учешћа у раду Савета за младе Града, као и са Локално-акционим планом политике за младе, стратешким документом који одговара на потребе младих са територије Новог Сада и посебно подстиче укључивање младих из приградских насеља.

- Веома ми је драго што данас учествујем на овом форуму и да видим да у Футогу постоје млади људи који имају иницијативу и који раде на унапређењу локалне заједнице у којој живе, а Град Нови Сад ће увек пружати подршку иницијативама које креирају квалитетне садржаје и програме, према потребама младих– изјавио је Огњен Цвјетићанин .

Он је истакао да је Граду сарадња са организацијама младих од великог значаја и да су на том пољу, од формирања Новосадског омладинског форума 2016. године, до данас постигнути велики резултати.

- Млади учествују у процесу доношења одлука кроз рад Савета за младе, чланови су комисије за доделу средстава, редовно се састајемо, консултујемо и трудимо да кроз отворену комуникацију, заједничким снагама одговарамо на све њихове потребе. Такође, један смо од ретких градова у Србији који је у процес креирања јавног позива за конкурс до доделе средстава омладинским организацијама, укључио представнике младих. Два члана Комисије активно учествују у процесу оцењивања предлога програма и пројеката, тиме само још једном доказујемо да нам је од великог значаја да млади учествују у процесу доношења одлука које су од важности за њих. Град држи своја врата отворена за идеје, програме и активности и позивам све заинтересоване да се чешће виђамо на оваквим догађајима, да размењујемо идеје, креирамо нове програме и окружење у којем ће се млади осећати креативно, слободно и безбрижно – објаснио је Огњен Цвјетићанин.

У оквиру програма Форум младих Футога биће одржан и панел под називом „Млади, предузетништво и иновације“, а затим и радионице на теме „Заговарање и циклус јавних политика“ и „Предузетништво - од идеје до тржишта“.

Нови Сад, 16. август 2021. године