Читај ми

ФЕСТИВАЛ ДРУШТВЕНИХ ИГАРА ДОВЕО У НОВИ САД ПРЕКО 1000 ПОСЕТИЛАЦА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетиo je манифестацију „Gaming OpeNS“ која се од 7. до 11. августа одржава у Мастер хали Новосадског сајма, а организатор је удружење „GreeNS“. Реч је о фестивалу друштвених игара чији је централни догађај Европско тимско првенство у стоностратешким играма које окупља око 1000 такмичара из 45 земаља.

-Веома сам позитивно изненађен атмосфером на овом турниру који је подржао Град Нови Сад. Био сам у прилици да активно учествујем у свему што су организатори припремили за посетиоце и морам да им честитам на одличном првенству. Ово је и велика промоција нашег града, јер је у Нови Сад тим поводом дошло преко 1000 људи да се креативно изрази и такмичи, а они ће своје утиске поделити са својим сународницима или на друштвеним мрежама. Њихов боравак код нас је добар за локалну привреду, хотеле, ресторане, такси превоз и продавнице, а добри утисци о граду-домаћину су увек најбоља реклама. Нови Сад је не само ИТ центар, већ је препознат и као место које окупља људе око креативних индустрија, где спада и овај занимљив хоби – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

У име организатора обратио се Дане Баста који је рекао да се такмичари боре у пет игара и да су у питању симулације великих битака са минијатурним фигурама.

- Углавном се два генерала боре између себе. То је јако занимљив хоби, јер укључује креативност и уметност такмичара који учествују у неколико врста стоних стратешких игара. Турнир траје пет дана, прво крећу појединачна такмичења, па екипна, а укупно је 45 екипа дошло у Нови Сад и свако је довео најбоље витезове који представљају своју земљу-рекао је Баста.

Нови Сад, 10. август 2019. године