Читај ми

ДУНАВСКЕ НОЋИ АДИЦА 2011

Градоначелнику Новог Сада Игору Павличићу додељено је признање „Златни кључ Адица" на традиционалној манифестацији хуманитарно-забавног карактера „Дунаске ноћи Адица“ којом се обележава Крстовдан, слава Месне заједнице и насеља Адице. Обележавање славе обухватило је читав низ наступа и такмичења током целог дана, са много учесника и бројном публиком, а биле су постављене две бине и десетине штандова, на којима је уприличено преко 50 догађаја.

- Веома ми значи што сам ове године добитник признања „Златни кључ Адица", и могу само да кажем да ћемо се, као и до сада, трудити да у Адицама из године у годину стварамо све боље услове за живот. Наш циљ је да се Нови Сад равномерно развија, а нажалост у приградска насеља годинама није довољно улагано. Због тога смо и покренули акцију да обезбедимо адекватну комуналну и саобраћајну инфраструктуру у свим деловима града. Сви пројекти ће бити окончани у планираном року, иако је реч о великим финансијским средствима и обимном послу за који је потребно доста времена – рекао је градоначелник честитавши Крстовдан, славу Месне заједнице и насеља Адице свим његовим житељима.


Програм манифестације "Дунавске ноћи" подељен је на сценско музички, дечији и спортски програм, али су најбитнији сегмент предстваљале хуманитарне акције, радионице и едукације по којима је ова манифестација позната. На главној бини наступили су група Гарави сокак и певачица Неда Украден, а посетиоци су могли да уживају у трубачима и ватромету.

Нови Сад, 27. септембар 2011. године