Читај ми

ДРУЖЕЊЕ НОВОСАДСКИХ ОСНОВАЦА СА ПОЛИЦИЈСКИМ СЛУЖБЕНИЦИМА И ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно са начелником Полицијске управе Нови Сад Стеваном Крстићем присуствовао је дружењу ученика из новосадских основних школа са полицијским службеницима. Полицијску управу у Новом Саду том приликом посетило је педесетак ученика новосадских основних школа, чланова ђачких парламената и Школске патроле из ОШ „Јожеф Атила“ који су том приликом уручили поклон-плакету начелнику Полицијске управе Стевану Крстићу у знак захвалности.

- Кроз серију одржаних састанака на тему безбедности током посета школама из Новог Сада у претходном периоду, у синхронизованој акцији Града и Полиције, успели смо да остваримо конструктиван дијалог - како са директорима и наставницима, тако и са ученицима и Саветом родитеља. Ово је само наставак односа изграђеног на чврстим темељима међусобног поверења и труда, да средину у којој живимо учинимо безбеднијом и да унапредимо постојеће механизме и полуге у санкционисању насиља. Сви смо на истом задатку и драго ми је што је Полиција испунила оно што је и обећала деци приликом посете школама, а то је да ће их довести да виде један сегмент њиховог рада на терену. Надам се да ће Полицијска управа увести ову врсту активности као редовну, како би се новосадским ученицима бар једном месечно приближио рад полиције и како би да деца стекла праву слику о полицајцима који су ту управо за њих, да се на њих могу ослонити и обратити им се у случају проблема - рекао је градоначелник Вучевић.

Током посете Полицијском одељењу водича службених паса, полицисјки службеници демонстрирали су ученицима борилачке вештине, симулирали хапшење наоружаног лица и показали им како пси проналазе наркотике и експлозив. Начелник ПУ Нови Сад Стеван Крстић рекао је да се највећи значај ове врсте акција огледа у користи за најмлађе Новосађане који ће кроз непосредни контакт стећи поверење у рад полиције и осетити већи ниво безбедности. Он је напоменуо да је у плану да се настави одржавање састанака Полиције и локалне самоуправе на челу са градоначелником, са Саветом родитеља и ученицима, јер су досадашњи сусрети већ дали добре резултате у виду добијених закључака који ће временом довести до успостављања стандарда везаних за безбедност у школама.

Нови Сад, 15. април 2014. године