Читај ми

ДОМ ЗДРАВЉА „НОВИ САД“ ДОБИО МОДЕРАН УЛТРАЗВУЧНИ АПАРАТ

Члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват посетио је Дoм здрaвљa „Нoви Сaд“, амбуланту на Лиману, којем је обезбеђен нови гинеколошки ултразвучни апарат, за шта је Град Нови Сад из буџета издвојио близу 6 милиона динара.

Проф. др Золтан Хорват је истакао да ће овај савремени ултразвучни апарат марке „Samsung Medison“ пружити квалитетнију здравствену заштиту и омогућити ефикаснији преглед пацијенткиња.

- Набавили смо изузетно квалитетан апарат који ће унапредити прегледе жена и трудница, јер служи за превенцију гинеколошких проблема као и за праћење трудноће, и праћење развитка плода. Ултразвучни апарат има широк спектар дијагностичких могућности, меморију која даје могућност упоређивања резултата што је веома значајно код прегледа трудница. Нови Сад и Дом здравља су поносни што поседују такав апарат, а у току је и набавка још једне 4D сонде.  Како бисмо унапредили службу, врло лако смо се договорили о наредним потребама Дома здравља Нови Сад, а реч је о набавци ултразвучног апарата за потребе кардиологије, превасходно дечје кардиологије, и једног ултразвучног апарата за прегледе абдомена са посебним додатком за прегледе крвних судова врата и екстремитета. Управа за здравство Града Новог Сада ће сигурно учинити све како би се зановила опрема, а будућа сарадња ће се наставити кроз реновирање Дома здравља на Новом насељу. Такође, у току су и договори о отварању пункта Хитне помоћи у Сремским Карловцима – рекао је проф. др Золтан Хорват и додао да ће ултразвучни апарат који је до сада коришћен у лиманском Дому здравља, а и даље је врло квалитетан, бити уступљен Дому здравља у Футогу.

Дирeктoр Дoмa здрaвљa „Нoви Сaд“ др Вeсeлин Бojaт захвалио се Управи за здравство на бризи и помоћи коју пружа тој установи.

- Овај УЗ апарат спада у групу најсавременијих апарата који се тренутно налазе у Новом Саду, а на њему ће се обављати око 150 прегледа недељно, што значи да ће око 600 жена бити детаљно прегледано на месечном нивоу. Код њега постоји могућност компарације свих налаза што омогућава праћење целе трудноће, утврђивање напретка или евентуалних одступања од нормале што даје могућност благовремене реакције – рекао је др Веселин Бојат.

 

Нови Сад, 21. септембар 2016. године