Čitaj mi

ISTAKNUTI SPORTSKI VETERANI IZ NOVOG SADA I ZAGREBA NA PRIJEMU U GRADSKOJ KUĆI

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primio je danas, u Gradskoj kući predstavnike Asocijacije sportskih veterana Novog Sada i Društva sportaša veterana i rekreativaca iz Zagreba koji u periodu od 13. do 15. maja borave u Novom Sadu.

Poželevši dobrodošlicu u Novi Sad gostima iz Zagreba, Ognjen Cvjetićanin je izrazio zadovolјstvo zbog prijatelјstva i saradnje srodnih udruženja i istakao da će Grad Novi Sad uvek biti tu da podrži njihove inicijative.

- Drago mi je svaki put kada nas posete lјudi koji su veliki deo svog života uložili u osvajanje izuzetnih sportskih rezultata. Zahvalni smo našim sportskim veteranima na tome što i nakon svojih blistavih karijera, u okviru kojih su pronosili slavu našeg grada i države po svetu, nastavlјaju aktivno da daju doprinos zajedici i sportu, prenoseći svoje znanje i iskustvo na mlađe generacije. Još je veće zadovolјstvo videti da uspostvlјaju veze sa sportskim legendama Zagreba i ja verujem da će njihovo prijatelјstvo i saradnja biti dugoročni i plodotvorni. Ja im želim prijatan boravak u Novom Sadu, a na podršku Grada uvek mogu da računaju  - izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

U ime Asocijacije sportskih veterana Novog Sada prisutnima se obratio dr Jovan Pejčić i tom prilikom istakao da Grad prepoznaje značaj sportskih veterana koji su ispisali istoriju novosadskog sporta i izrazio zadovolјstvo zbog prijatelјstva i saradnje tog udruženja sa Društvom sportaša veterana i rekreativaca iz Zagreba.

- Danas se mnogo govori o mostovima prijatelјstva koji spajaju lјude, a mi vrhunski sportisti smo te mostove izgradili još pre 40, 50 godina, na sportskim borilištima i sada ih sa velikim zadovolјstvom održavamo i negujemo. Time želimo da pošalјemo poruku mlađim generacijama kako je sport nešto što nas, na viteškim principima trajno povezuje - rekao je dr Jovan Pejčić.

Jedan od osnivača Društva sportaša veterana i rekreativaca, bivši vrhunski džudista Neven Šavora se zahvalio na gostoprinmstvu i pozvao novosadske veterane da uzvrate posetom u Zagreb.

- Naše društvo postoji nešto duže od novosadskog, već deset godina i mi smo otvoreni za druženje, za saradnju i spremni da im prenesemo svoja dosadašnja iskustva u realizaciji projekata. Drago mi je što smo u Novom Sadu i želim da pohvali gradsku upravu koja za sport odvaja više od tri posto ukupnog budžeta, jer je to investicija koja ima višestruke benefite po celokupno društvo– istakao je Neven Šavora.

Asocijacija sportskih veterana Novog Sada i Društvo sportaša veterana i rekreativaca iz Zagreba juče su u Prostoru sportskih legendi Novog Sada potpisali Protokol o saradnji i prijatelјstvu koji će između ostalog omogućiti pokretanje projekata i zajedničko učestvovanje na konkursima. U nastavku posete planiran je i odlazak u Beograd gde će im domaćin biti predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Malјković.

Novi Sad, 14. maj 2022. godine