Читај ми

ИСТАКНУТИ СПОРТСКИ ВЕТЕРАНИ ИЗ НОВОГ САДА И ЗАГРЕБА НА ПРИЈЕМУ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примиo je данас, у Градској кући представнике Асоцијације спортских ветерана Новог Сада и Друштва спорташа ветерана и рекреативаца из Загреба који у периоду од 13. до 15. маја бораве у Новом Саду.

Пожелевши добродошлицу у Нови Сад гостима из Загреба, Огњен Цвјетићанин је изразио задовољство због пријатељства и сарадње сродних удружења и истакао да ће Град Нови Сад увек бити ту да подржи њихове иницијативе.

- Драго ми је сваки пут када нас посете људи који су велики део свог живота уложили у освајање изузетних спортских резултата. Захвални смо нашим спортским ветеранима на томе што и након својих блиставих каријера, у оквиру којих су проносили славу нашег града и државе по свету, настављају активно да дају допринос заједици и спорту, преносећи своје знање и искуство на млађе генерације. Још је веће задовољство видети да успоствљају везе са спортским легендама Загреба и ја верујем да ће њихово пријатељство и сарадња бити дугорочни и плодотворни. Ја им желим пријатан боравак у Новом Саду, а на подршку Града увек могу да рачунају  - изјавио је Огњен Цвјетићанин.

У име Асоцијације спортских ветерана Новог Сада присутнима се обратио др Јован Пејчић и том приликом истакао да Град препознаје значај спортских ветерана који су исписали историју новосадског спорта и изразио задовољство због пријатељства и сарадње тог удружења са Друштвом спорташа ветерана и рекреативаца из Загреба.

- Данас се много говори о мостовима пријатељства који спајају људе, а ми врхунски спортисти смо те мостове изградили још пре 40, 50 година, на спортским борилиштима и сада их са великим задовољством одржавамо и негујемо. Тиме желимо да пошаљемо поруку млађим генерацијама како је спорт нешто што нас, на витешким принципима трајно повезује - рекао је др Јован Пејчић.

Један од оснивача Друштва спорташа ветерана и рекреативаца, бивши врхунски џудиста Невен Шавора се захвалио на гостопринмству и позвао новосадске ветеране да узврате посетом у Загреб.

- Наше друштво постоји нешто дуже од новосадског, већ десет година и ми смо отворени за дружење, за сарадњу и спремни да им пренесемо своја досадашња искуства у реализацији пројеката. Драго ми је што смо у Новом Саду и желим да похвали градску управу која за спорт одваја више од три посто укупног буџета, јер је то инвестиција која има вишеструке бенефите по целокупно друштво– истакао је Невен Шавора.

Асоцијација спортских ветерана Новог Сада и Друштво спорташа ветерана и рекреативаца из Загреба јуче су у Простору спортских легенди Новог Сада потписали Протокол о сарадњи и пријатељству који ће између осталог омогућити покретање пројеката и заједничко учествовање на конкурсима. У наставку посете планиран је и одлазак у Београд где ће им домаћин бити председник Олимпијског комитета Божидар Маљковић.

Нови Сад, 14. мај 2022. године