Čitaj mi

ZAVRŠNI TURNIR SEHA LIGE U NOVOM SADU

Predsednik SEHA rukometnog udruženja Mihajlo Mihajlovski i predsednik Rukometnog kluba „Vojvodina“ Milan Đukić potpisali su danas u Gradskoj kući ugovor o organizaciji završnog turnira SEHA lige u Novom Sadu. Potpisivanju su prisustvovali član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar, direktor Uprave carina Miloš Tomić, direktor SEHA lige Siniša Ostojić, predsednik Rukometnog Saveza Srbije Velimir Marjanović, generlani sekretar Rukometnog Saveza Srbije Božidar Đurković, predsednik Rukometnog Saveza Novog Sada Vitomir Vučković i direktor Rukometnog kluba Vojvodina Darko Jevtić.

- Posle evropskog i svetskog prvenstva Novi Sad će biti domaćin još jedne velike manifestacije u okviru rukometnog sporta. Ako pogledamo rezultate koje beleže rukometni klubovi u našem gradu, imajući u vidu da je „Vojvodina“ prvak države, da mlađe kategorije kluba „Jugović“ ostvaruju izuzetan uspeh, kao i da se ženski klub plasirao u Super ligu, možemo da kažemo da rukomet postaje sport našeg grada- izjavio je Predrag Svilar.

Veliki prijatelј Rukometnog kluba „Vojvodina“  Miloš Tomić je istakao da mu je veoma drago što će RK „Vojvodina“ i Grad biti organizatori Seha Gasprom lige.
-Drago mi je što će Novi Sad ugostiti velike rukometne klubove iz Belorusije, Slovačke, Hrvatske i Makedonije. Mislim da će ovo biti impuls i drugim sportistima i nadam se da će Novi Sad dobiti prvake i u drugim kolektivnim sportovima- izjavio je Miloš Tomić

SEHA liga broji 11 klubova iz 7 država regiona. Predsednik SEHA rukometnog udruženja Mihajlo Mihajlovski je izrazio zadovolјstvo što je ova liga svake godine kvalitetnija i bolјe organizovana.
-Ističe treća godina u SEHA ligi i siguran sam da ukoliko ostvarimo planove i popunimo ligu sa još nekoliko ekipa, ona će posle Bundes lige biti najbolјa u Evropi. Mi smo prihvatili sugestiju Gazproma koji je generalni sponzor lige, da se završni turnir igra u Srbiji i uveren sam da će organizacija takmičenja u Novom Sadu biti na zavidnom nivou – naglasio je Mihajlo Mihajlovski i apelovao na lјubitelјe rukometa da u što većem broju dođu na utakmice.

Završni turnir SEHA lige biće održan od 11. do 13. aprila na Spensu. Predsednik Rukometnog kluba „Vojvodina“ Milan Đukić se zahvalio Gradu na nesebičnoj podršci klubu i dodao da su Novi Sad i RK „Vojvodina“ od osvajanja titule državniog prvaka ugostili klubove iz 14 zemalјa, što je dokaz da sport ne poznaje granice i da se rukomet na velika vrata vraća u grad.

Novi Sad, 27. februar 2014. godine