Čitaj mi

USELjENO 136 PORODICA U STANOVE ZA IZBEGLICE U FUTOGU

 

Gradska uprava za imovinu je tokom ove nedelјe predala korisnicima stanove za izbegla lica u Futogu. Ukupno je izgrađeno 152 stana, a klјučeve je do danas preuzelo 136 izbegličkih porodica. Stanovi su izgrađeni iz sredstava donatora, u okviru potprojekta 8, Regionalnog stambenog programa (RSP), dok je Grad Novi Sad obezbedio zemlјište za izgradnju objekta i u opremanje lokacije infrastrukturom uložio 90 miliona dinara.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilј da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u ove četiri zemlјe.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je prvenstveno donatorskim sredstvima, i to Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Italije, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke. Fondom RSP upravlјa Banka za razvoj Saveta Evrope.

Novi Sad, 4. avgust 2022. godine