Čitaj mi

URUČENE NAGRADE POBEDNICIMA NS MK LIGE U KOŠARCI

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar prisustvovao je završnici NS MK LIGE u košarci, koju organizuje Okružni košarkaški savez Novi Sad pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.

- Ovakva liga nije se organizovala na SPENS-u poslednjih 15, 20 godina, i ponosni smo na to što smo omogućili onima koji vole sport da se takmiče u odgovarajućim uslovima. Grad će nastaviti da podržava ovakve inicijative i u drugim sportovima, da sportske hale koriste mladi igrači, jer na ovaj način stiču neophodno iskustvo da postanu profesionalci i ostvare vrhunske rezultate – istakao je Predrag Svilar.

- Ovo je prva godina kako smo ponovo pokrenuli novosadsku ligu mlađih kategorija. Oko 600 mladih košarkaša je svake subote dolazilo na SPENS, počev od oktobra pa do danas kada se igraju završne utakmice. Potrudićemo se da iduće godine ovu manifestaciju podignemo na još viši nivo, i zahvaljujemo se resornom članu Gradskog veća, i Gradu Novom Sadu što su prepoznali značaj ideje da se deci omoguće što bolji uslovi za bavljenje sportom – naglasio je predsednik Okružnog košarkaškog saveza Novog Sada Zlatko Bolić.

U okviru NS MK LIGE takmičilo se 28 ekipa mlađih pionira iz Novog Sada, Zrenjanina i Bačke Palanke, a prema rečima organizatora kvalitet igre je bio na odličnom nivou.

Novi Sad, 26. april 2014. godine