Čitaj mi

U SUBOTU PROSLAVA DANA OSLOBOĐENjA NOVOG SADA

Ove godine navršava se 95 godina od oslobođenja Novog Sada u Prvom svetskom ratu. Tim povodom, u subotu, 9. novembra biće organizovana proslava kojom se obeležava taj važan datum.

Centralna svečanost počinje u 13.00 časova kod Beogradske kapije. Tom prilikom prisutnima će se obratiti gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i drugi zvaničnici, a na Beogradsku kapiju biće vraćena i osvećena replika spomen ploče oslobodiocima. U programu će nastupiti Vojni orkestar, a novosadski glumci podsetiće prisutne na govore Jaše Tomića, dr Ignjata Pavlasa i majora Vojislava Bugarskog. Po završetku svečanosti, marševska kolona koju će predvoditi konjanik u uniformi Srpske Vojske iz Prvog svetskog rata, zatim ešalon vojnika, ešalon Garde Vojske Srbije, Vojni orkestar Garde i tri ešalona Prve brigade Kopnene vojske proći će kroz Beogradsku kapiju i preko Varadinskog mosta doći do Doma Vojske na Beogradskom keju, gde će počasna četa Garde Vojske Srbije održati egzercir. Pozivamo sve sugrađane da se okupe kod Beogradske kapije i prisustvuju obeležavanju Dana oslobođenja Novog Sada.

Zbog održavanja ove svečane manifestacije saobraćaj će biti obustavljen od 9,00 do15,00 časova, u ulicama Preradovićevoj i Beogradskoj, od Dunavske divizije do Trga Vladike Nikolaja u Petrovaradinu. Varadinski most biće zatvoren u intervalu prolaska Ešalona Vojske Srbije i Garde, a Beogradski kej od 12,00 do 15,30 časova.

Novi Sad, 8. novembar 2013. godine