Čitaj mi

ŠEST NOVIH GRADSKIH AUTOBUSA NA ULICAMA NOVOG SADA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa direktorom JGSP Novi Sad Milanom Stanivukovićem prisustvovao predstavlјanju šest novih „Ikarbus“ solo autobusa.

- Zajednički cilј Grada i JGSP „Novi Sad“ jeste da obezbedimo najkvalitetniji i najefikasniji gradski prevoz za građane. Ovu godinu počinjemo sa šest novih autobusa čija nabavka je finansirana iz budžeta Grada, iz kapitalnih subvencija, a JGSP će iz sopstvenih sredstava, posle mnogo godina, kupiti deset novih zglobnih autobusa za koje je već raspisana javna nabavka. Takođe je pohvalno što je ovo gradsko preduzeće, zahvalјujući sopstvenim resursima, dakle sa svojim zaposlenima, krenulo u rekarosiranje postojećih autobusa čime su znatno smanjeni troškovi, jer nisu angažovana treća lica - rekao je gradonačelnik Vučević i naglasio da Novi Sad ima najbolјi javni prevoz u zemlјi, a da očekuje još dobrih vesti iz tog preduzeća u 2016. godini, u pogledu opremanja grada novim vozilima.

Direktor Stanivuković je rekao da je 2015. godina obeležena obnovom voznog parka i uštedama u poslovanju.

- Danas puštamo u rad novih šest solo autobusa, od ukupno kuplјenih 16 i raspisan je tender za kupovinu još 10 zglobnih autobusa, dok je tehnički sektor počeo da rekarosira vozila u sopstvenoj režiji, čime je ušteđeno oko 30 odsto sredstava – rekao je Stanivuković.

U preduzeću kažu da je u cilјu podizanja kvaliteta prevozne usluge urađena optimizacija mreža linija, te da je uvedena nova linija 13, produžena linija 17 i linije do naselјa Jegrička, Bangladeš.  Tim izmenama je povećana dostupnost javnog prevoza na Detelinari, Novom naselјu, Telepu, Grbavici, Centru i Limanu 1. Tokom leta je na oko 150 autobusa odrađena sanacija podova, te se radi  na kompletnoj sanaciji 80 sedišta vozača, koja će biti gotova do kraja ovog meseca. Planovi za 2016. godinu tiču se modernizacije voznog parka, uštede kroz troškove za gorivo uvođenjem autobusa na CNG pogon, kao i modernizacije sistema naplate karata.

Novi Sad, 4. januar 2016. godine