Čitaj mi

POČEO 14. FESTIVAL OPTIMIZMA „BABY EXIT“

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Nemanja Vukčević otvorio je 14. Festival optimizma „BABY EXIT“ koji se održava 30. i 31. maja na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ovogodišnji festival ima novi koncept sa fokusom na doprinos bolјoj budućnosti kroz uspešnu mladu generaciju, a poseban akcenat je stavlјen na bezbednost u saobraćaju.

- Grad Novi Sad pruža veliku podršku ovom festivalu na kojem će se deca na zabavan način edukovati o bezbednosti u oblasti saobraćaja, a cilј nam je da pored dece uklјučimo i roditelјe kako bismo povećali svest o značaju bezbednosti saobraćaja. Naš grad nastoji da stvori uslove za život koji će motivisati mlade lјude da ostvare što brojnije porodice, a na naše najmlađe sugrađane mislimo uvek – rekao je Nemanja Vukčević i pozvao sve Novosađane da posete Petrovaradinsku tvrđavu za vikend i iskoriste vreme na najbolјi način spajajući zabavu i edukaciju.

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Nemanja Vukčević, koji je ujedno i  predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Novog Sada istakao je izuzetan značaj ovogodišnjeg učešća Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije na festivalu.

- Grad podržava akciju koja se tiče edukacije najmlađih, a koja podrazumeva simulaciju neželјenih situacija u saobraćaju koju je tokom trajanja festivala organizovala Agencija za bezbednost saobraćaja. Nadam se da će veliki broj dece učestvovati u ovim simulacijama i da ćemo i time uticati na povećanje bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju - rekao je Vukčević.

Bogat program u okviru kojeg su pored plesnih škola, vrtića i horova organizovane  kreativne radionice u kojima će mališani moći da učestvuju odvijaće se na pet bina postavlјenih na različitim lokacijama na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Novi Sad, 30. maj 2015. godine