Čitaj mi

POČELE NOVOSADSKE MUZIČKE SVEČANOSTI

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vanja Vučenović otvorio je 34. Međunarodni festival umetničke muzike „Novosadske muzičke svečanosti - Nomus 2014“ koji se održava u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a pod generalnim pokrovitelјstvom Grada Novog Sada

-Kulturni značaj ovog tradicionalnog festivala, koji je među najstarijim i najuspešnijim u našem gradu, jeste u njegovom kvalitetu zbog čega je i postao jedan od simbola Novog Sada. Nomus se, u svojoj preko tri decenije dugoj istoriji, razvijao, sazrevao i bogatio svoj program, značajno doprinoseći kulturnom identitetu našeg grada. Upravo sa takvim kvalitetom nameravamo da konkurišemo za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine- rekao je Vanja Vučenović i dodao da je naš grad zahvalјujući i manifestaciji kakva je Nomus stekao renome festivalskog grada i danas zauzima veoma istaknuto mesto na mapi evropske kulturne tradicije.

Devet umetnički  raznovrsnih programskih celina ovogodišnjeg festivala biće izvedeno od 24 - 29. aprila u Sinagogi, Srpskom narodnom pozorištu, Gradskoj kući i crkvi Imena Marijina. Koncerte će izvesti najveći umetnici i ansambli svetske muzičke scene  poreklom iz naše zemlјe, ali i iz Azerbejdžana, Austrije, Velike Britanije; Italije i Sjedinjenih Američkih Država.

Novi Sad, 25. april 2014. godine