Čitaj mi

OTVOREN NOVOSADSКI DŽEZ FESTIVAL U SRPSКOM NARODNOM POZORIŠTU

Prve večeri 23. Novosadskog džez festivala, koji organizuje Кulturni centar Novog Sada, nastupili su Modern Art Orkestra iz Budimpešte i sastav Akšani Prodžekt iz Novog Sada.
Кoncertni program biće održan od 25. do 28. novembra u Maloj sali, na sceni “Pera Dobrinović” Srpskog narodnog pozorišta. Ovogodišnji festival predstaviće neke od najpopularnijih sastava i svetski proslavljene muzičare regionalne džez scene. Moderan, klasičan, nesvakidašnji i kvalitetan džez na scenu Srpskog narodnog pozorišta donose ansambli iz Srbije, Bosne i Hecegovine, Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

- Novosadski džez festival je još jedna od izuzetnih manifestacija po kojoj je naš grad prepoznatljiv i koja tradicionalno uspeva da zadrži kvalitet i autentičnost programa. Poklonici džez muzike, siguran sam, sa nestrpljenjem očekuju ovaj događaj i neće ni ovoga puta biti razočarani, jer ćemo u narednim danima imati priliku da čujemo vrhunske ansamble i sastave. Ne treba zaboraviti ni sjajan edukativni program, odnosno radionice koje drže najveći majstori džeza i na taj način pomažu drugim umetnicima da ostvare svoj pun potencijal. Lepo je i u ovim izazovnim vremenima čuti muziku uživo, naravno, uz poštovanje preventivnih epidemioloških mera. Čestitam organizatorima što su uspeli da okupe svetski značajne izvođače ovog regiona kojima želim dobru svirku – istakao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić koji je i otvorio Festival.

Drugog dana manifestacije, muzički sladokusci će imati priliku da prate koncerte Bojan Cvetković kvarteta i Lana Janjanin kvarteta. U subotu, 27. novembra iz Ljubljane, Novog Sada, Beograda i Subotice u Srpsko narodno pozorište stiže sastav Super saks 4, a biće održan i koncert ljubljanskog sastava Teo Кolori & Momento Cigano. Ovogodišnji Novosadski džez festival zatvaraju Sinan Alimanović kvartet i Nenad Vasilić trio.

Кako je publika ovog festivala i navikla, specijalna poslastica biće tradicionalni Džem sešn u Pozorišnom klubu Trema, svake večeri nakon koncertnog programa, od 22.30 časova koji će upriličiti Haus Bend.

https://novisadjazzfestival.rs/

Novi Sad, 25. novembar 2021. godine