Čitaj mi

NOVI SAD SPREMNO DOČEKAO SNEŽNE PADAVINE

Nakon prvih padavina u Novom Sadu, pravovremeno su angažovane ekipe radnika sa mehanizacijom za uklanjanje snežnih nanosa. Stanje u gradu je pod kontrolom i grad je prohodan, a sve zahvaljujući angažovanosti maksimalnog kapaciteta ljudstva koje uklanja sneg, kao i mehanizacije iz javno-komunalnih preduzeća.

Preduzeća su delovala i preventivno, te je stoga u potpunosti spremno dočekan sneg, a Zimska služba adekvatno funkcioniše, kako na sremskoj srani grada tako i na svim glavnim saobraćajnicama. Prvo su tretirane saobraćajnice prvog prioriteta, a potom i drugog, a od jutros je na ulicama preko 20 ekipa koje vozilima sa posipačima posipaju so.

Na osnovu vremenske prognoze, štab Zimske službe JKP „Put“ je u konsultacijama sa nadzornim organom iz JP “ZIG“ juče uveo 2. stepen mobilnosti. S obzirom na to da je temperatura vazduha bila -5 stepena i da je sneg počeo da provejava juče oko 20 časova, Zimska služba JKP „Put“ je sa 21 vozilom oko 21 čas krenula da inerveniše na 1. prioritetu po maršutama iz plana Zimske službe 2015/2016.

Mostovi su tretirani tokom cele noći tečnim rastvorom, a saobraćajnice su tretirane putnom solju. Tokom noći je bilo angažovano ukupno 32 radnika, 21 vozilo i 3 građevinske mašine JKP „Put“, potrošeno je 347,4 tona soli, 3000 litara magezijum-hlorida i 3000 litara natrijum-hlorida. U jutarnjim časovima ekipe JKP „Put“ su nastavile sa intervencijama na 1. prioritetu po maršutama, a po završetku 1. prioriteta počeće da se čiste saobraćajniće 2. prioriteta.

JKP „Gradsko zelenilo“ je tokom noći intervenisalo sa 7 radnih jedinica, 11 kamiona , 3 građevinske mašine, što ukupno iznosi 90 radnika. Čišćene su površine na autobuskim stajalištima i keju, a tom prilikom je utrošeno 8 tona putne soli. JKP „Čistoća“ je tokom noći intervenisala po programu Zimske službe sa 4 traktora, 4 kamiona i tom prilikom potrošila 22 tone putne soli. Takođe oko 5 časova,ovo preduzeće je sa 117 radnika očistilo površine na pešačkim prelazima i tom prilikom utrošeno 18 tona putne soli. JKP “Parking servis“ će nakon prestanka padavina, danas posle 16h časova početi sa čišćenjem parkinga, dpk JGSP "Novi Sad" nije imalo zastoja na bus linijama, i za sada nije bilo primedbi na rad Zimske službe.

S obzirom na to da se padavine očekuju i narednih dana, apeluje se na sve sugrađane da redovnim čišćenjem prostora ispred svojih stambenih zgrada i poslovnih objekata doprinesu bezbednosti, jer je to ne samo zakonska obaveza već i izraz građanske solidarnosti.

Novi Sad, 3. januar 2016. godine