Čitaj mi

IZGRADNJA KANALIZACIJE U KAĆU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i članica Gradskog veća za komunalne delatnosti Gordana Pušić obišli su, u prisustvu predsednika Skupštine Grada Aleksandra Jovanovića i direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ Branka Bjelajca radove na izgradnji kanalizacione mreže u Kaću, gde su počeli da se rešavanju problemi koje naselje Kać ima sa visokim nivoom podzemnih voda i izlivanjem septičkih jama. U Kaću je izgrađen magistralni kolektor kanalizacije kroz celo naselje i crpne stanice koje su ove godine spojene sa crpnom stanicom „Sever 4“ odnosno, sa novosadskom kanalizacionom mrežom.

- Ovo je veliki projekat koji smo započeli u Kaću i najvažnije je da će se spajanjem magistralnog kolektora sa novosadskom kanalizacionom mrežom stvoriti uslov da Kaćani dobiju kanalizaciju čime će konačno biti rešen decenijski problem sa kojim se ovi ljudi suočavaju. Takođe je značajno to što se ovim stiču uslovi i da se naselje Budisava priključi na kanalizacionu mrežu u budućnosti - istakao je gradonačelnik Pavličić i dodao da će se radovi na uličnoj kanalizacionoj mreži u ostatku naselja Kać nastaviti i sledeće godine.

Danas su počeli radovi na gradnji ulične kanalizacione mreže u ulicama: Petra Drapšina, Novosadskoj, Svete Petke, Oslobođenja, Milentija Popovića, Vladimira Rolovića, delu Svetosavske od Novosadske do ulice Petra Drapšina i delu Svetosavske ulice od ulice Petra Drapšina do ulice Zdravka Čelara, kao i delu Ulice Mladena Stojanovića od Vardarske ulice prema istoku. Do kraja godine biće urađena i ulična kanalizaciona mreža u ostatku Svetosavske ulice i na desnoj strani Ulice Kralja Petra Prvog od ulice Zdravka Čelara prema Budisavi tj. do kraja naselja Kać.

Gradonačelnik je rekao da je u radove koji su prethodili izgradnji kanalizacione mreže tokom tri godine uloženo više stotina miliona dinara kako iz gradskog budžeta, tako i iz sredstava JKP „Vodovod i kanalizacija“ dobijenih korekcijom cene vode, a da će se po završetku radova na uličnoj kanalizacionoj mreži graditi kućni priključci koji će meštane Kaća koštati oko 300 evra, uz povoljnost otplate na 20 rata.

Novi Sad, 8. jul 2011. godine