Čitaj mi

PIJACA „MOJ SALAŠ“

Član Gradskog veća za privredu Marko Narančić prisustvovao je prvoj ovogodišnjoj pijaci „Moj salaš“ na platou ispred SPC „Vojvodina“, koja se tradicionalno održava uz logističku podršku Grada Novog Sada, pod sloganom „ DOBRA ZA TEBE, DOBRA ZA NOVI SAD – BIRAMO ORGANSKO, BIRAMO DOBRO I ZDRAVO“.
Na pijaci se predstavilo deset poljoprivrednih proizvođača koji su uz subvenciju Grada započeli organsku poljoprivrednu proizvodnju, a u okviru Akcionog plana razvoja organske poljoprivredne proizvodnje.

- Gradska uprava već dugi niz godina podržava „Moj salaš“ a prvi put ove godine izlažu poljoprivrednici koji su ušli u gradski program Akcionog plana razvoja organske poljoprivredne proizvodnje. Drago mi što su izlagači uspeli danas da dođu i prokažu svoje proizvode Novosađanima koji imaju razvijenu svest o ogranskoj proizvodnji. Mi jesmo lider u zemlji ali cilj nam je da sa ovim programom postanemo lider i u regionu, i da kada se kaže da je hrana iz Novog Sada da se zna da je to zdrava hrana – naglasio je Marko Narančić.

Pijacu „Moj salaš“ građani će imati priliku da posete svakog četvrtka, prema sledećem rasporedu: jun: 09, 16, 23, 30., jul: 07, 14., avgust: 11, 18, 25.,i septembar: 01, 08, 15, 22, 29.

Novi Sad, 2. jun 2011. godine