Čitaj mi

NOVA POLICIJSKA STANICA NA NOVOM NASELJU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić uručio je ključeve novih prostorija, koje je Grad obezbedio Policijskoj upravi Novi Sad, potpredsedniku Vlade Republike Srbije i ministru policije Ivici Dačiću.

Tom prilikom ministar Dačić zahvalio se gradskim vlastima u Novom Sadu na razumevanju i zbog donacija koje su dodeljene Ministarstvu unutrašnjih poslova, a koje će, kako je naglasio, pre svega biti iskorištene za povećanje efikasnosti rada policije.

- Našim internim odlukama i sistematizacijom će ovaj deo policijske uprave Novog Sada biti stavljen u funkciju, a to će u budućnosti predvideti i otvaranje novih radnih mesta imajući u vidu da je cela naša policijska uprava Novog Sada popunjena. Ovo su novi zadaci za policiju i smatram da je ovaj potez apsolutno opravdan, koristan i u interesu je građana koji ovde žive i gravitiraju ka Novom Sadu – istakao je ministar Ivica Dačić.

Gradonačenik je takođe izrazio zadovoljstvo zbog obezbeđivanja prostora za policijsku stanicu na Satelitu i Novom naselju i naglasio da Grad i MUP imaju izuzetnu saradnju već tri godine i da su sve probleme rešavali zajednički bez obzira na to ko je direktno nadležan za njih.

-Do sada smo donirali opremu za Policiju, obezbedili šaletr salu, a evo danas posle tri godine rešavamo problem policijske stanice u ovom delu grada , što je izuzetno značajno za Grad koji je duplirao broj stanovnika za poslednjih 15 do 20 godina. Izašli smo u susret zahtevima građana i zahtevima Policije, čime ćemo, nadam se, stvoriti bolju bezbednosnu sliku Novog Sada – rekao je gradonačelnik Pavličić.

Na površini od 552m2 biće smeštena policijska stanica, a dosadašnji korisnik tog prostora Apotekarska ustanova zadržala je površinu od 60m2 za apoteku.

Novi Sad, 13. maj 2011. godine