Čitaj mi

ODRŽANA STRUČNA KONFERENCIJA "SIGURNOST DECE NA INTERNETU"

Zamenik gradonačelnika Novog Sada mr Zoran Mandić prisustvovao je stručnoj konferenciji "Sigurnost dece na internetu" koju je organizovao Centar za nestalu i zlostavljanu decu

- Svima su poznata pravila sigurnosti kojima učimo našu decu da ne puštaju baš svakog u kuću, da zaključavaju vrata, da ne ulaze u razgovor sa nepoznatim ljudima, i smatram da je pravilo 21. veka da naučimo naše najmlađe da ne puštaju svakog u svoj internet svet - rekao je Mandić naglasivši da je prva stvar u zaštiti dece na internetu da roditelji nauče pravila ponašanja na internetu, jer, kako je ocenio, oni su često manje upućeni u dobre i loše strane virtuelen komunikacije.

Prisutnima je predavanje pod nazivom "Internet kao sredstvo frustracija, prosvjeda i bumerang generacije djece i mladih" održao prof. dr. sc Zlatko Miliša sa Sveučilišta u Zadru koji je naglasio da savremena društva stvaraju usamljenike i da mladi skrivajući se pred problemima, u strahu od života, beže iz ovoga sveta u svet virtuelnih zajednica.

Novi Sad, 11. maj 2011. godine