Čitaj mi

JUBILEJ ZAVODA ZA ZDRAVSTVENU ZAŠTITU RADNIKA

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj prisustvovao je obeležavanju jubileja Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika čiji je osnivač grad Novi Sad, a koji je navršio 20 godina od kako je dobio status samostalne zdravstvne ustanove. Zavod je preventivna zdravstvena ustanova čija je osnovna delatnost pružanje zdravstvene zaštite radno aktivnosm stanovništvu, procena rizika u radnoj okolini i životnoj sredini, toksikološka, hematološka i biohemijska ispitivanja, vođenje registra povreda na radu i profesionalnih oboljenja i drugo.

- Kako je svrha postojanja Zavoda očuvanje zdravlja radno sposobnog stanovništva i zdrave radne sredine, Grad će nastaviti da ulaže napore da omogući bolje uslove za rad ove ustanove koja svojim aktivnostima već 20 godina upotpunjuje zajedničku misiju očuvanja zdravlja stanovništa. Zadovoljstvo mi je što su uočljivi savremeni trendovi u zdravstvenoj zaštiti radno-aktivnog stanovništva, kao i prevenciji profesionalnih bolesti i bolesti u vezi sa radom. – rekao je prof. dr Kiralj i poželeo uspešan rad Zavodu i sve najbolje u budućim godinama saradanje.

Tom prilikom, prof. dr Aleksandar Kiralj i direktor Zavoda dr Branko Miličević uručili su direktorici škole „Milan Petrović“ Akt o proceni rizika radnih mesta u školi koji je Zavod izradio za školu kao donaciju. Nakon svečanog obeležavanja jubileja, nastavljeno je sa radom u okviru kratkog kursa „Rizici i prevencija u medicini rada“ koji je organizovan za zdravstvene radnike iz cele zemlje.

Novi Sad, 10. maj 2011. godine