Čitaj mi

TURISTIČKO-EDUKATIVNA ŠETNJA "JA UPOZNAJEM NOVI SAD"

Član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić i direktor Turističke organizacije Novog Sada Branko Rondović pridružili su se đacima osnovnih škola "Duško Radović" sa Klise, "Veljko Vlahović" iz Šangaja i "Sveti Sava" iz Rumenke, koji su uz stručnu pomoć licenciranih vodiča, a u okviru projekta "Ja upoznajem Novi Sad" obišli najbitnije znamenitosti Novog Sada.

- Namera je da se naši najmlađi sugrađani upoznaju sa znamenitostima našeg grada i saznaju što više o gradu u kojem žive i njegovoj istoriji - istakao je član Veća za obrazovanje Milan Đukić i dodao da su deca naši najmlađi ambasadori koji svoje drugare iz drugih gradova posle ove edukativne šetnje mogu da upoznaju sa lepotama svoga grada.

Pokrovitelji projekta "Ja upoznajem Novi Sad" su Gradska uprava za obrazovanje i Turistička organizacija Novog Sada, a idejni tvorac "Coolist" fond.

- Svako dete dobija svoju prvu mapu Grada i danas će se upoznati sa starim jezgrom i kulturnim spomenicima Novog Sada. Takođe smo im obezbedili neophodnu literaturu iz koje će se spremati za školsko takmičenje iz poznavanja našeg grada - rekao je direktor Turističke organizacije Novog Sada Branko Rondović

Ovaj projekat započet je u septembru 2009. godine, a u akciju "Ja upoznajem Novi Sad" do sada je bilo uključeno oko 4.000 mališana Predškolske ustanove Radosno detinjstvo i oko 500 dece prvih razreda osnovnih škola.

Novi Sad, 10. maj 2011. godine