Čitaj mi

NOVI SAD U AKCIJI „PECHAKUCHA – INSPIRACIJA ZA JAPAN“

Zamenik gradonačelnika Novog Sada mr Zoran Mandić prisustvovao je humanitarnoj manifestaciji „PechaKucha - Inspiracija za Japan“ kojoj se pridružio i Grad Novi Sad u ime Srbije. Novi Sad je jedan od 400 gradova na svetu koji je u istom danu s temom “Inspiracija za Japan”, poslao poruku podrške toj državi, a sredstava prikupljena od prodaje ulaznica za gledanje zanimljivih slajd-šou prezentacija, biće usmerena na izgradnju Sendaja - najrazrušenijeg grada u Japanu.

- Ponosni smo što je Novi Sad danas jedini predstavnik Republike Srbije u ovoj globalnoj akciji. U celom svetu daje se podrška narodu Japana, pa je tako i naš Grad uzeo učešće u akcijama pomoći nizom humanih gestova. U cilju pružanja podrške narodu Japana, koji trpi posledice katastrofalnih zemljotresa, Gradsko veće Novog Sada usmerilo je određena sredstva za pomoć Japanu, a Grad Novi Sad je odmah nakon vesti o izbijanju zemljotresa izrazio spremnost da pruži maksimalnu podršku u skladu sa svojim mogućnostima. I danas smo svim srcem uz narod Japana. – rekao je zamenik gradonačelnika Mandić.

Prezentacijama je prisustvovao i gospodin Kazuaki Kameda, ministar savetnik i zamenik šefa misije Japana u Srbiji, koji se obraćajući se skupu, zahvalio svim učesnicima za pruženu podršku.
PechaKucha je oblik neformalnog eventa, nastao baš u Japanu 2003. godine, kao program oko kojeg se okupljaju kreativni ljudi sa željom da svoje ideje ili radove predstave drugima, kroz Power point prezentacije, u formatu 20x20 (20 slajdova od kojih svaki traje podešenih 20 sekundi). Ukupno10 prezentera pripremilo je svoj materijal u datom formatu, a koji za zajedničku temu imaju veoma širok pojam – inspiraciju Japanom. Cena ulaznice je bila 100 dinara, a prikupljeni novac biće upućen fondu za izgradnju grada Sendaj.

Novi Sad, 16. april 2011. godine