Čitaj mi

OTVOREN 17. FESTIVAL LUTKARSTVA OSNOVNIH ŠKOLA

Zamenik gradonačelnika Novog Sada mr Zoran Mandić otvorio je, u Pozorištu mladih, 17. Festival lutkarstva osnovnih škola pod motom „Lutka je moje sve...“, jedinstvenu državnu i međunarodnu manifestaciju u kojoj učestvuju najbolje školske lutkarske grupe.

- Drago mi je da je Novi Sad već sedmi put zaredom domaćin manifestacije koja promoviše međusobnu toleranciju, dečije stvaralaštvo, razmenu iskustava i druženje dece iz cele zemlje i država regiona. Grad je ove godine izdvojio simboličnu sumu od 100 hiljada dinara za Festival „FLUOŠ“ i sigurno je da će organizatori ove manifestaciju uvek imati podršku Grada i naše veliko poštovanje i pažnju jer čine mnogo u razvijanju kulture i promociji svojih škola i mesta – rekao je mr Zoran Mandić.

Ideja festivala je da se promoviše lutkarsko stvaralaštvo dece mlađeg i starijeg uzrasta, kao i dece sa smetnjama u razvoju, da se razmene iskustva i razvije lutkarska kultura, prikažu stečena znanja, veštine i dostignuća osnovnoškolskih lutkarskih grupa na republičkoj i međunarodnoj smotri.

Festivalu je prethodilo 6 regionalnih lutkarskih smotri, koje su održane tokom marta 2011. godine, u Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu, Kragujevcu i Valjevu. Od prikazanih 33 lutkarskih predstava, odabrano je 8 najuspešnijih koje će učestvovati na ovogodišnjem 17. FLUOŠ-u u Novom Sadu.

Novi Sad, 15. mart 2011. godine