Čitaj mi

ODRŽANA AKCIJA 'KAKO RASTE DRVO'

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić zajedno je sa učenicima trećeg razreda zasadio drvo u dvorištu OŠ Svetozar Marković – Toza, a u okviru akcije "Kako raste drvo" koju realizuju organizacija "Zeleni krug" iz Bačkog Petrovca i redakcija časopisa "Eko list".

- Danas smo simbolično zasadili jedno drvo, a za ovu školu obezbeđeno je 50 sadnica i to je velika pomoć Fonda za zaštitu životne sredine i nadležnog ministarstva. Naš grad ima jako malo zelenila svega pet, šest posto, a treba da bude više od 20 procenata, i ovo je najbolji način da težimo ka tom cilju. Pored sadnje novog drveća treba i da čuvamo postojeće, jer prenaseljenost ne možemo da rešimo ali možemo da unapređivanjem zelenila doprinesemo čistijem vazduhu. Nadam se da će ovo biti godina kada ćemo zasaditi najviše drveća, i od eko dinara, a i uz podršku, kakvu smo dobili od Fonda – rekao je gradonačelnik Pavličić.

Cilj akcije, koja se realizuje pod pokroviteljstvom republičkog Fonda za zaštitu životne sredine, a u okviru koje je već zasađeno oko dve i po hiljade sadnica, je da se podizanjem novih zasada i stvaranjem novog pejzažnog ambijenta u školama, uz aktivanost učenika, doprinese razvoju ekološke svesti kod dece.

Novi Sad, 13. april 2011. godine