Čitaj mi

SVEČANO OTVORENE NOVOSADSKE MUZIČKE SVEČANOSTI

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić svečano je otvorio 31. Novosadske muzičke svečanosti koje su počele nastupom turskog pijaniste i kompozitora Fazila Saja (Fazil Say) i kamernog orkestra "Kremerata Baltika", sastavljenog od umetnika iz Letonije, Litvanije i Estonije.

-Nomus je jedna od manifestacija po kojoj je Novi Sad prepoznatljiv, a organizatori nas svake godine obraduju izuzetno kvalitetnim programom. I ovoga puta će publika imati priliku da uživa u stilski raznovrsnoj muzici iz devet zemalja sveta. Ovakve manifestacije potvrda su da je Novi Sad grad kulture, a o tome svakako svedoči i činjenica da ćemo konkurisati za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine.Radujem se što će naredni dani biti u znaku izvanredne muzike.U želji da i ove sezone sa NOMUS-a ponesemo najdivnije utiske, proglašavam Novosadske muzičke svečanosti otvorenim!- rekao je tom prilikom gradonačelnik Pavličić.

Novosadske muzičke svečanosti će trajati do 20. aprila, a koncerti će se pretežno održavati u Sinanogi, dva će biti održana u Svečanoj sali Gradske kuće, a u program će se prvi put uključiti i jedan teatar, Ujvideki sinhaz (Novosadsko pozorište), mjuziklom "Čarobnjak iz Oza". Ulaznice se mogu kupiti sat vremena pre koncerta na ulazu u Sinagogu, a staju od 300 do 1.000 dinara.

Novi Sad, 12. april 2011. godine