Čitaj mi

PREDSTAVLJEN PROJEKAT "VEŽBANJEM DO BOLJEG ZDRAVLJA - BUDI FIT"

Član Gradskog veća za sporti i omladinu Aleksandar Kravić prisustvovao je konferenciji za novinare povodom početka realizacije projekta "Vežbanjem do boljeg zdravlja - budi fit" koji se realizuje s ciljem da se građanima Novog Sada ponudi potpuno besplatan program vežbanja u periodu od tri meseca u više sportskih objekata u Novom Sadu.

-Grad Novi Sad je prepoznao značaj rekreativnog bavljenjena sportom tako da će realizacijom ovog projekta našim surađanima biti omogućeno da se na sedam različitih lokacija u gradu uključe u sportsko rekreativne aktivnosti - rekao je tom prilikom Aleksandar Kravić. On je takođe naglasio da u okviru pomentuog projekta započinje realizacija programa "POŽURI POLAKO" koji je namenjen mladima Novog Sada, između 14 i 30 godina, a u okviru kojeg će moći da se bave raznovrsnim aktivnostima.

Projekat "VEŽBANJEM DO BOLJEG ZDRAVLJA - BUDI FIT realizuje Gradska uprava za sport i omladinu u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja, Domom zdravlja Novi Sad, Sportskim savezom Vojvodine i mesnim zajednicama Grada Novog Sada.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Modest Dulić rekao je da je ulaganje u sport, a samim tim i rekreaciju, od izuzetnog značaja u savremenom društvu a u cilju promocije zdravog stila života i prevencije bolesti kako među mladima, tako i među starijim ljudima.

Novi Sad, 1. april 2011. godine