Čitaj mi

OBELEŽENA GODIŠNJICA POGIBIJE OLEGA NASOVA

Pre dvanaest godina, 1. aprila, u rušenju Varadinskog mosta bombama NATO avijacije poginuo je Novosađanin Oleg Nasov, koji je tada imao 29 godina. Povodom godišnjice ovog tragičnog događaja, kod spomen obeležja stradalom Nasovu cveće su položili zamenik gradonačelnika mr Zoran Mandić i predsednik skupštine Grada Novog Sada Aleksandar Jovanović.

- Pre dvanaest godina izgubljen je jedan mladi život, ali i mnogi drugi kojih treba da se setimo na ovom mestu. Ti događaji crnim slovima obeleženi su u novijoj istoriji našeg grada i naše zemlje. Mostove smo izgradili, ali živote nikada ne možemo da povratimo - istakao je zamenik gradonačelnika mr Zoran Mandić i dodao da se tako nešto nikada ne sme ponoviti, odnosno da se mora voditi politika mira zarad bezbedne budućnosti.

Pored Olega Nasova koji je stradao na Varadinskom mostu, tokom 78 dana bombardovanja naše zemlje poginulo je oko 2.000, a ranjeno više od 12.500 građana. Dva dana posle bombardovanja Varadinskog mosta, Novosađani su ostali i bez Mosta slobode, a 26. aprila srušen je i Žeželjev most.

Novi Sad, 1. april 2011. godine