Čitaj mi

NEDELJA ZDRAVIH ZUBA U NOVOM SADU

U okviru aktivnosti povodom obeležavanja Nedelje zdravih zuba u Novom Sadu, član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj dodelio je nagrade deci predškolskog uzrasta, autorima najuspešnijih likovnih radova pristiglih na konkurs na temu "Zdravu hranu izaberi, pa zube operi". Nakon toga, održana je predstava u Pozorištu mladih pod nazivom "Zdravu hranu izaberi, pa zube operi" koju su izveli članovi Kluba studenata stomatologije, a kojoj su prisustvovala deca iz nekoliko vrtića i ŠOSO "Milan Petrović".

- Nastavljamo ovu akciju koja ima tradiciju dugu 22 godine. Cilj nam je da edukativne ideje na lep i zanimljiv način približimo našim najmlađim sugrađanima, kako bismo ih animirali da vode računa o svom zdravlju. Briga zuba počinje od njihovog nicanja, a od roditeljskih sugestija deci u pogledu određenog ponašanja kad je u pitanju prevencija i opšta higijena zuba, stiče se permanentna navika koja, dakle, prvenstveno mora da potekne od inicijative roditelja, a bude podržana organizovanim akcijama institucija sistema. – rekao je prof. dr Kiralj.

Nedelja zdravih zuba odvija se pod pokroviteljstvom Gradske uprave za zdravstvo, a u organizaciji Crvenog krsta Novog Sada, Instituta za javno zdravlje Vojvodine, Klinike za stomatologiju, Stomatoloskog fakulteta, Kluba studenata stomatologije, Doma zdravlja Novi Sad i PU "Radosno detinjstvo", u trajanju od 28. marta do 3. aprila.

Novi Sad, 31. mart 2011. godine