Čitaj mi

NAJAVLJENA „NEDELJA ZDRAVIH ZUBA“

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj najavio je početak akcije „Nedelja zdravih zuba“ na konferenciji za novinare koja je posvećena ovoj značajnoj zdravstvenoj kampanji, a koja će se odvijati pod pokroviteljstvom Gradske uprave za zdravstvo. Nedelja zdravih zuba trajaće od 28. marta do 3. aprila, a njen ovogodišnji moto je „Zdravu hranu izaberi, pa zube operi“.

- Ovo je 22. godina kako se organizuje kampanja posvećena zdravlju zuba kod najmlađih, kod kojih je inače najdelotvornije usvajanje pozitivnih navika na unapređivanju i očuvanju zdravlja. Gradska uprava za zdravstvo svake godine podržava seriju promotivnih aktivnosti u toku jedne nedelje tokom koje se intezivira pažnja usmerena na zdravlje zuba. Međutim, potrebno je svih 365 dana u godini posvetiti preventivi, kao najuspešnijem i najjeftinijem obliku zaštite zdravlja, i što je najvažnije, treba istarajati u tome. – rekao je prof. dr Kiralj.

Manifestaciju „Nedelja zdravih zuba“ tradicionalno će obeležiti Gradska uprava za zdravstvo u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine, Domom zdravlja „Novi Sad“, Klinikom za stomatologiju i Klubom studenata stomatologije i Predškolskom ustanovom „Radosno detinjstvo“.

Novi Sad, 25. mart 2011. godine