JAVNO KOMUNALNO PREDUZEĆE ''PARKING SERVIS''

 
www.parkingns.rs 
 
JKP „Parking servis“ je najmlađe komunalno preduzeće u Novom Sadu. Osnovala ga je Skupština grada, 16. decembra 2004. godine, kako bi se sve veći problemi parkiranja u Novom Sadu rešavali na ozbiljan i sistematičan način. Delatnost preduzeća je održavanje, uređenje i korišćenje parkinga i javnih garaža, kao i usluge drumskog saobraćaja.
 
Cilj „Parking servisa“ je da modernizuje i unapredi kulturu parkiranja u gradu. To podrazumeva organizaciju parkirališta, njihovo uređenje, vidno i propisno obeležavanje vertikalnom i horizontalnom signalizacijom, kako bi građani ovu vrstu usluge mogli da koriste na najbolji i najkvalitetniji način.

JKP „Parking servis“ je organizovalo i primenilo novi sistem parkiranja u Novom Sadu, koji podrazumeva organizaciju parkirališta u tri zone: crvenu, plavu i belu i sasvim drugačiji sistem naplate od one koja se do sada primenjivala. Umesto inkasanata, na ulicama su kontrolori, koji proveravaju da li smo platili parking. A sama naplata se primenjuje kroz tri mogućnosti koje imaju građani: putem parkomata, kupovinom parking karte na kiosku i putem SMS poruke sa mobilnog telefona.
 
JKP „Parking servis“
Stevan Lugonja,  direktora
Filipa Višnjića 47
21000 Novi Sad

Telefon: 021/48-99-111
Faks: 021/48-99-119

office@parkingns.rs

www.parkingns.rs

Telefon za servisne informacije
Radnim danom:
od 8:00 do 21:00
Subotom:
od 8:00 do 14:00
021/472-41-40