Čitaj mi

GRADONAČELNIK U OBILASKU SEDIŠTA ZIMSKE SLUŽBE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je mehanizaciju i ljudstvo zimske službe JKP "Put" u Rumenačkoj ulici kako bi bila konstatovana raspoloživost kapaciteta vozila i mašina, kao i stanje zaliha soli, a povodom najavljenog novog hladnog talasa praćenog ledenom kišom.

- Večeras smo u obilasku sedišta Zimske službe JKP "Put". Sa nama su i radnici iz JKP "Gradsko zelenilo" i "Čistoća", a to su preduzeća koja su takođe nosioci aktivnosti u okviru Zimske službe Grada Novog Sada. Od noćas, ta dva preduzeća kreću da rade ostale puteve, trotoare i pešačke staze i na to će biti stavljen poseban akcenat u naredna 24 časa, u nadi da neće biti novih padavina. Stanje na putevima je zadovoljavajuće, pre svega na putevima prvog i drugog prioriteta. Sutra ujutru kreću da se saniraju putevi trećeg prioriteta, odnosno da se u potpunosti tretiraju svom mehanizacijom. Pratimo izveštaje od Republičkog hidrometeorološkog zavoda i u skladu sa tim postupamo. Mislim da u Novom Sadu ne može da se kaže da je sneg iznenadio putare, jer se blagovremeno krenulo sa tretiranjem kolovoza solju, a mostova magnezijum-hloridom, tako da je reakcija stručnih službi bila pravovremena i efikasna. Naravno, uvek može da bude bolje, ali generalno imajući u vidu naše kapacitete, pre svega u mehanizaciji, ali i ljudstvu, rekao bih da smo reagovali više nego adekvatno - rekao je gradonačelnik i naglasio da mu je drago što i građani vide da se radi, odnosno da se na zadatke odgovora pravovremeno i pohvalio vredne radnike, koji su na terenu i u vreme praznika i odmora, noću i danju.

Gradonačelnik Vučević je rekao da u slučaju pada ledene kiše na teritoriji grada, ne treba da postoji bojazan od saobraćanja preko Mosta slobode i drugih mostova, jer je njima posebno bila upućena pažnja u prethodnom periodu i ukoliko ledena kiša padne, mostovi su posuti posebnim tečnostima kojima se tretiraju, imajući u vidu specifičnost tih građevinskih objekata.

Novi Sad, 4. januar 2016. godine