Čitaj mi

GRADONAČELNIK PRIMIO ČLANOVE SAVATE KLUBA „VOJVODINA“

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Predragom Svilarom primio u Gradskoj kući istaknute sportiste Savate kluba „Vojvodina“ i razgovarao sa njima o pripremama za predstojeće takmičenje u tom sportu, koje se održava u Francuskoj 4. juna, kao i o učešću na Evropskom prvenstvu u septembru 2015. godine u Mađarskoj.

- Veliko je zadovolјstvo ugostiti članove jednog od najtrofejnijih savate klubova u našoj zemlјi. Ponosni smo što u našem gradu deluje takav klub koji ostvaruje sjajne rezultate, kako na nacionalnim, tako i na svetskim prvenstvima. Ovo je mali znak pažnje i podrške sjajnim devojkama i momcima, kao i rukovodstvu kluba za sva ona takmičenja koja su pred njima. Nјih očekuju brojni izazovi u narednom periodu, a ja sam ubeđen da će Savate klub „Vojvodina“ na najbolјi način predstaviti svoj klub, grad i državu, kao i da će i dalјe služiti za primer klubovima, ne samo u toj sportskoj disciplini, već i u drugim sportovima. Oni su mnogo puta pokazali kako jedan klub može biti kvalitetno organizovan i kako se postižu sjajni rezultati - rekao je gradonačelnik Vučević čestitavši sportistima na svim postignutim rezultatima do sad i poželeo im sve najbolјe na narednim takmičenjima.

Predsednik Savate kluba „Vojvodina“ Maja Odžić se zahvalila gradonačelniku na prijemu i istakla kontinuiranu podršku Gradske uprave za sport i omladinu.

- U našem klubu trenira oko 80 savatista, rekreativaca i takmičara oba pola od najmlađih do najstarijih uzrasnih kategorija. Klub ima nacionalnih i regionalnih šampiona i oko 350 medalјa sa domaćih prvenstava. Savate klub „Vojvodina“ je do sada organizovao Prvenstvo Sveta u savateu 2009. godine, a svake godine od osnivanja organizujemo i minimum jedno nacionalno prvenstvo. Za 2016. godinu organizovaćemo Evropsko prvenstvo za kadete uz podršku Grada Novog Sada, a uz istu podršku, od septembra ove godine ćemo u klubu sprovesti jedan projekat u okviru kojeg sva deca do 12 godina neće plaćati članarinu – rekla je Maja Odžić.

Savate klub „Vojvodina“ učestvuje na takmičenjima u našoj zemlјi i inostranstvu od 2004. godine i već 10 godina je nauspešniji savate klub u Srbiji.

Novi Sad, 26. maj 2015. godine