Čitaj mi

DELEGACIJA JAROSLAVLJA IZ RUSIJE U GRADSKOJ KUĆI

 

Član Gradskog veća za obrazovanje Radomir Dabetić je zajedno sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Predragom Svilarom i šefom Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandrom Petrovićem primio delegaciju ruskog grada Jaroslavlјa u Svečanoj sali Gradske kuće.

- Izuzetna nam je čast i zadovolјstvo da danas primimo naše kolege i prijatelјe iz Rusije koji su u uzvratnoj poseti našem gradu i  koji su došli kako bismo razmenili isustva u radu sa decom predškolskog uzrasta. Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“ ima kvalitetan program rada sa svim uzrasnim grupama i ruske kolege će moći da vide nešto novo što se do sada kod njih nije primenjivalo, a radi se o specifičnom načinu fizičkog vaspitanja dece - rekao je Radomir Dabetić.

Zamenica direktora Departmenta za obrazovanje Grada Jaroslavlјa Jelena Ivanova Anatolјjevna  se u ime delegacije zahvalila gradskim čelnicima na prijemu u Gradskoj  kući i izrazila veliko zadovolјstvo zbog postignute saradnje koju je iniciralo Udruženje  ''Spasimo decu-spasićemo Srbiju'' zahvalјujući kome je ostvareno ovo prijatelјstvo.

Tokom boravka u našem gradu, predstavnici Škole-vrtićaa br.115 iz Jaroslavlјa potpisaće Protokol o međusobnoj saradnji sa PU ''Radosno detinjstvo'' s cilјem da se unapredi saradnja u oblasti obrazovanja, kulture i sporta.

Novi Sad, 7. novembar 2013. godine