Čitaj mi

ČESTITKA NOVOSADSKIM BALERINAMA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je mladim balerinama iz Novog Sada koje su na evropskom prvenstvu u svim kategorijama baleta donele više od 20 pehara u naš grad. U austrijskom gradu Vilahu, devojčice iz baletskih studija "Arte dance", „Partizan 2“, Studio 5“ i „Professional“ iz Novog Sada takmičile su se od 23. do 25. maja.

- Svaki put kada čujemo da je u naš grad pristiglo sjajno odličje sa nekog prestižnog takmičenja, ponos u nama raste. Kada su u pitanju najmlađi, taj ponos se još povećava i daje nadu da u Novom Sadu stasavaju generacije spremne za velike podvige. Iz našeg grada su u Austriju krenule čak četiri baletske trupe i nijedna se nije vratila bez pehara. Sav trud uložen u naporno vežbanje i treninge se isplatio, a posvećenost njihovih instruktora i roditelјa se pokazala kao najbolјa investicija. Ove mlade devojčice su sada sebi postavile novi zadatak, da u budućnosti opravdaju postignuti uspeh i da budu još bolјe. Nadam se da će nas još mnogo puta obradovati na sličan način i svojom igrom ulepšavati svakodnevicu, gde god da nastupaju. Veliki uspeh za njih, predstavlјa i uspeh za naš grad koji se ovenčao evropskim peharima i zato su one najmlađi ambasadori našeg grada – rekao je gradonačelnik u čestitki.

Baletski studio „Arte dance“ doneo je tri pehara na Evropskom prvenstvu u modernim plesovima, za Mini produkciju, dečiji mjuzikl i dečiji džez, dok je „Studio 5“ iz Novog Sada osvojio 8 zlatnih i jednu srebrnu medelјu, kao i pehar za najbolјu koreografiju na celom prvenstvu. Studio „Professional“ je nastupio sa 12 koreografija i čak 40 igračica od 6 do 18 godina i osvojili su tom prilikom 6 prvih mesta, dva treća mesta i četiri druga mesta, dok je studio „Partizan 2“ osvojio drugo mesto u seniorskoj kategoriji i prvo mesto za solo nastup u juniorskoj.

Novi Sad, 27. maj 2015. godine